Samen weg werken

JAN is door bureau Dappr gevraagd voor de campagne ‘Samen weg werken’ met als doel de veiligheid bij wegwerkzaamheden te vergroten. Het is een campagne van de drie noordelijke provincies, Rijkswaterstaat, de politie en het Openbaar Ministerie. De campagne haakt aan bij actuele wegwerkzaamheden. Doel is zowel de wegwerkers als de weggebruikers bewust te maken van de noodzaak veilig te handelen en te reageren bij werkzaamheden.

Het boegbeeld van de campagne is de bekende, felgekleurde pylon. Deze wordt op verschillende manieren gebruikt om aandacht te vragen voor de veiligheid bij werk aan de weg. Weggebruikers kunnen deze enorme pylon tegenkomen bij wegwerkzaamheden.

De campagne werd op 28 september 2017 gelanceerd door Henk Brink (provincie Drenthe), Fleur Gräper-van Koolwijk (provincie Groningen), Robert Kleine (gemeente Emmen) en wethouders Giny Luth (gemeente Vlagtwedde) bij de bouw van de aansluiting van de provinciale wegen N391 en N366.

Bij Knooppunt Joure werd op 30 september het startschot gegeven door directeur van Rijkswaterstaat Mieke Attema, gedeputeerde Sietske Poepjes en wethouder Durksz.

Bij wegwerkzaamheden met een aangepaste snelheidslimiet zul je naast de pylon ook steeds vaker de digitale snelheidsdisplay gaan tegenkomen.

De campagne is ook online te volgen via Facebook en www.samenwegwerken.nl. Wegwerkers en weggebruikers kunnen hier verhalen lezen, filmpjes bekijken en campagnemateriaal downloaden. Daarnaast staat er meer informatie over de campagne en de samenwerkingspartners. De campagne loopt in ieder geval tot eind 2018.